"Coachen tijdens competitiewedstrijden" - Spelregels op de Rasp

09 september 2020

Onder coachen wordt verstaan communicatie, advies of aanwijzing van enigerlei aard hoorbaar of zichtbaar, aan een speler.

Bij competitiewedstrijden waar een teamcaptain op de baan zit, mag deze teamcaptain de speler{s} tijdens een setpauze coachen of wanneer de spelers aan het eind van een spel van speelhelft wisselen, echter niet wanneer de spelers na het eerste spel van een set van speelhelft wisselen en niet tijdens een tiebreakspel.

Regels van het coachen.
Voor het begin van iedere partij wordt aan de hoofd(scheidsrechter als die er niet is aan de aanvoerder van de tegenpartij opgegeven wie bij de desbetreffende partij als coach optreedt. Indien twee partijen tegelijk worden gespeeld mogen de twee coaches bij deze partijen tussentijds onderling wisselen. Ook is het mogelijk dat voor deze twee partijen één persoon coach is. Deze coach mag dan uiteraard afwisselend bij de ene en bij de andere partij coachen. Het wisselen en betreden van de baan door de coach is alleen toegestaan wanneer de spelers van speelhelft wisselen uitgezonderd de tiebreak.

Een coach mag zelf geen balinspectie doen. De speler wel maar dan alleen op zijn eigen speelhelft.

De coach dient zich sportief te gedragen en mag buiten de speelhelftwisselingen in woord en/of gebaar geen technische of tactische aanwijzingen geven.

Bij alle andere wedstrijden zoals toernooien waar spelers individueel uitkomen is coachen niet toegestaan.

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht