In memoriam

21 augustus 2020

Op 14 augustus 2020 overleed na een lang ziekbed ons lid Nanda van Empelen, geboren Putman, op de leeftijd van 69 jaar. Nanda heeft geruime tijd geleefd met uitgezaaide kanker, onder meer een tumor in haar hoofd. Nanda bleef tot het laatste moment optimistisch en betrokken en probeerde door het volgen van de meest uiteenlopende reguliere kuren haar lijden te verzachten en haar levensduur te verlengen. Het is geruime tijd gelukt maar op enig moment moest ook Nanda erkennen dat het leven eindig was.

Nanda heeft heer hele arbeidzame leven lesgegeven aan een laboratoriumschool.  Toen ze met vervroegd pensioen kon heeft ze daarvan gebruik gemaakt. Nanda heeft, na de medische diagnose, nog lang met vriendinnen gebridget en heeft ook nog van vele lunches genoten. Nanda bleef vol in het leven staan en wanneer ze zich even goed voelde verscheen ze op verjaardagen en andere bijeenkomsten. Nanda is tot het laatst ter zijde gestaan door haar echtgenoot Wim. Ook Wim is heel lang lid van onze vereniging geweest en speelt nog steeds op dinsdagen in de hal. De zorgzaamheid van Wim werd door Nanda en iedereen in hun omgeving zeer gewaardeerd. Nanda en Wim hadden geen kinderen maar hebben de kinderen van de vroeg overleden zus van Nanda bijna als eigen kinderen opgevoed. De relatie met hen en hun kinderen was voor Nanda en Wim bijna een levensvervulling. Deze kinderen en kleinkinderen hebben Nanda naast wat kleine zorgen vooral levensvreugde gebracht.

Nanda kon aardig tennissen. Geen superklasse maar goed genoeg om jaren competitie te spelen. Onder meer met Eve Bosboom, Jos Heemskerk, Cor Heemskerk, Jan van Kooij en voor deels ook nog met ondergetekende. Altijd gezellig en nooit een slechte bui. Ook niet als ze verloor. Nanda heeft een groot aantal jaren het senioren Henk Ebben open toernooi georganiseerd. Op het laatst met Olga Wiersema. De dames waren als moeders voor de deelnemers. Iedereen kwam ieder jaar terug. Waren de spelers geblesseerd dan kwamen ze onder meer voor Nanda gewoon naar de wedstrijden kijken. Nanda werd voor haar werk voor de club tot lid van verdienste van onze vereniging benoemd.

Na haar actieve tenniscarrière is Nanda in de hal blijven tennissen. Omdat ze het leuk vond maar ook omdat er daarna met de dames gebridget werd. Bridgen was een grote hobby en met diverse partners heeft Nanda lang meegespeeld op de clubavonden op de woensdag. Enkele malen werd ze kampioen. Ook organisatorisch was Nanda altijd met bridge bezig. Zij was een echte steunpilaar voor de bridgeafdeling.

Nanda zal begraven worden in Leersum, het dorp waar zij opgroeide en waar zij nog jaren mee gewerkt heeft van het versieren van de praalwagens voor het jaarlijks anjerfestival. Ik ben een keer gaan kijken en het was werkelijk een genot voor het oog.

Wim, Barry, Kim en Peter en de kleinkinderen gaan Nanda erg missen. Ik weet zeker dat dat ook geldt voor heel veel vrienden en vriendinnen. Zeker is dat een groot aantal van hem trouwe tennissers zijn of in ieder geval waren, zodat het overlijden van Nanda ook een gat achterlaat op de club.

Joop van Dort

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht